joi, 15 ianuarie 2009

REDIRECŢIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Motto:
„Niciodată un număr mic de oamenii nu a făcut atât de mult pentru un număr mare de oameni“
Winston Churchill, prim ministru al Marii Britanii vorbind despre piloţii britanici din cel de al doilea război mondial.


REDIRECŢIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT


Contribuabilii persoane fizice pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit catre ONG şi asociatii non-profit.

Ce rol are prevederea 2% pentru organizatii?

Prevederea 2% poate contribui la viabilitatea financiară a unei organizaţii şi reprezintă o metodă de atragere de fonduri.
In plus:
* poate reprezenta o ocazie de a promova organizaţia
* poate contribui la crearea unei relatii mai stranse cu comunitatea
* poate ajuta organizaţia în alte metode de atragere de fonduri (contribuţii de la persoane fizice)
* poate ajuta organizaţia în campaniile de atragere de voluntari
* poate contribui la credibilitatea organizatiei

În anul 2008 s-au direcţionat 2% din IMPOZITUL PE VENIT, pentru Corpul Naţional al Poliţiştilor, numai 29.200 lei, respectiv de la poliţiştii din Consiliul Teritorial Olt, Galaţi, Vîlcea, Argeş, Iaşi, Braşov, Dolj, Şcoala de Agenţi de poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina şi Bucureşti.

De ce să redirecţionezi spre Corpul Naţional al Poliţiştilor ?

AVEM REZULTATE CONCRETE:
Corpul Naţional al Poliţiştilor de la înfiinţare şi până în prezent a participat la:
- susţinerea evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, organizat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru care s-au alocat 10.000 lei;
- susţinerea activităţilor organizate cu ocazia Zilei Poliţiei de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a Zilei Politiei de Frontiera, pentru care s-au alocat 200.000 lei;
- organizarea de evenimente: Ziua femeii, Pomul de Crăciun, Ziua copilului, evenimente cultural-sportive de care au beneficiat peste 30 000 copii ai politistilor pentru care s-au alocat 1.000.000 lei
- acordarea de sprijin financiar pentru dotarea sălilor de sport ale şcolilor de Poliţie din Centrul de Studii Postuniversitare Bucuresti, Scoala Agenti de Politie Slatina, Scoala Pregatire Agenti Politie de Frontiera Orsova, IPJ Bacau si IPJ Satu Mare, in valoare de 230.000 lei;
- dotarea logistică a Spitalului M.I.R.A. „Dr. Gerota” şi a farmaciei „N. Kretzulescu” in valoare de 60.000 lei;
- dotarea logistică a unor spaţii din cadrul poliţiei şi poliţiei de frontieră (aparate aer condiţionat, dozatoare de apă potabilă, tehnică de calcul etc.) în valoare de aproximativ 200.000 lei;
- a organizat două întâlniri de lucru cu preşedinţii organizaţiilor departamentale şi teritoriale la care au fost prezentate conducerii ministerului problemele cu care se confruntă poliţiştii (Braşov, 2006 şi Predeal, 2007), precum şi Congresul al II-lea al CNP (CĂLIMĂNEŞTI -2008);
- Corpul Naţional al Poliţiştilor a acordat sprijin financiar unui număr de 80 de poliţişti care, până la modificarea art. 65 din Legea nr. 360/2002 se aflau în poziţia de „suspendaţi din funcţii” şi nu beneficiau de nici un drept salarial.
- Corpul Naţional al Poliţiştilor a sprijinit aproximativ 400 poliţişti, cărora le-au acordat asistenţă juridică în consiliile de disciplină şi pe parcursul cercetării prealabile, s-a acordat sprijin financiar în valoare de 300.000 lei pentru circa 140 de poliţişti care au avut procese pe rolul diferitelor instanţe de judecată.

SUNTEM O ORGANIZAŢIE PROFESIONALĂ DE ÎNCREDERE ŞI OFERIM UN SERVICIU UTIL TUTUROR POLIŢIŞTILOR

Contactează-ne şi convinge-te: telefon/fax : 021/3145413 sau Site-ul www.cnpromania.ro, email: cnp@cnpromania.ro

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentand până la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat revine organului fiscal competent.

De ce e bine să folosiţi această prevedere?

Nu vă costă nimic!
Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banului public, deci al dvs.!
Puteţi ajuta la rezolvarea unor probleme ale poliţiştilor direcţionând 2% către organizaţie.
Vă puteti asigura că acei bani rămân la noi poliţiştii.

Ce trebuie sa faci?

Declaraţia 200, respectiv 230, se completează de către persoanele fizice/poliţişti, care au realizat, în anul 2008, venituri din salarii şi care solicită virarea unei sume de până la 2% din impozitul anual, conform art.84, din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare .
Până la 15 mai 2009, va trebui să completezi şi să depui "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual", cunoscută şi sub denumirea de formularul 230 si /sau "Declaraţia specială privind veniturile realizate", cunoscută şi sub denumirea de Declaraţia200.
Formularele se completează în două exemplare. Originalul se completează şi se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandată la administraţia financiară, sau prin serviciile financiare. Copiile declaraţiilor se completează şi se păstrează de către contribuabil.
Daca aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, venituri comerciale, venituri din profesii libere etc), completaţi declaraţia 200.
Daca aveti atât venituri din salarii cât şi venituri din alte surse, completaţi formularul 230 şi declaratia 200.
Dacă doriţi să direcţionati 2% din impozitul dvs. pe venit, la punctul III al declaratiei 200, respectiv litera B din declaratia 230, scrieţi Corpul Naţional al Poliţiştilor, Cod fiscal:16311321
Cont IBAN RO70BRDE450SV09706424500, deschis la BRD - GSG – Sucursala Mari Clienţi Corporativi Bucureşti.

Ce nu este 2% ?
Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie! Este vorba de o suma datorată statului (ca impozit) dar puteţi decide modul cum va fi alocată/folosită şi cui va fi ea alocată.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii de Sistemul 2% intraţi pe site-ul www.doilasuta.ro, lansat in 2007 de un grup de organizatii nonguvernamentale.

Niciun comentariu: