joi, 7 mai 2009

Cum arată legea salarizarii unice

Salariul medicului de clinica ar urma sa fie echivalat cu cel al unui expert criminalist si al unui asistent judiciar, printr-un proiect al legii de salarizare unica dezbatut ieri la Ministerul Muncii, împreuna cu partenerii sociali.
La fel, profesorul cu gradul întâi de liceu ar urma sa fie echivalat ca functie cu grefierul cu studii superioare, cu tehnicianul criminalist si cu ofiterul debutant. Functia de referent ar urma sa fie echivalata cu cea a agentului procedural sau cu a grefierului cu studii medii. Acestea sunt numai câteva dintre propunerile pentru echivalarea functiilor discutate la Ministerul Muncii.
Generalii si chestorii vor fi protejati în continuare, acuza sindicalistii
Sindicatele, însa, au plecat nemultumite. Vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Simion Hancescu, a spus ca propunerile facute pâna acum nu sunt corecte si a cerut ca profesorii sa fie echivalati cu magistratii.
În ceea ce priveste echivalarea functiilor din politie cu cele din armata, seful ProLex a spus ca ar fi de acord, dar numai cu conditia sa se mentina clasa de functii.
Reprezentantul confederatiei «Meridian”, Ringo Damureanu, s-a aratat de-a dreptul suparat fiindca Ministerul Finantelor nu a prezentat pâna acum nici o evaluare privind încadrarile. «Suntem pe aceeasi pista falsa, Ministerul Finantelor nu are nici o prognoza», a spus el. Potrivit lui Damureanu, Ministerul Justitiei si MAI nu au acceptat propunerile facute, iar discutiile nu au mai putut avansa. El sustine ca MAI a adus nomenclatorul doar pentru functiile mici, pentru ca generalii si chestorii sa poata fi protejati în continuare.

Niciun comentariu: