marți, 12 mai 2009

Declaratia de venit pentru 2008 se mai poate depune pana vineri, 15 mai 2009

Formularul 200 nu trebuie completat daca ati avut venituri exclusiv din salarii, din pensii, din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, din premii sportive sau jocuri de noroc, din dobanzi si dividende, din agricultura, din mosteniri, donatii, burse, alocatii de maternitate sau de somaj. Exista insa unele exceptii. Alte venituri din strainatate, in afara salariilor, se declara cu formularul 201.

La activitatile independente impuse pe baza de norme de venit trebuie sa completeze formularul cei care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie si pentru care nu s-au stabilit inca plati anticipate.

Veniturile din peste cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere, la sfarsitul anului fiscal, intra in categoria veniturilor din activitati independente. Veniturile din profesii libere sunt cele obtinute din servicii profesionale, oferite individual sau in asociere, in domeniul stiintific, literar, artistic, educativ si altele.

Astfel de profesii sunt practicate, potrivit legii, de medici, avocati, notari publici, executori judecatoresti, experti tehnici si contabili, contabili autorizati, consultanti de plasament in valori mobiliare, auditori financiari, consultanti fiscali, arhitecti, traducatori, sportivi sau arbitri sportivi.
De asemeni, declaratia 200 se poate depune si online.

Niciun comentariu: